Υλικά

1 κιλό χοιρινό
1 κρεμμύδι
4-5 ώριμες ντομάτες
½ κιλό ρεβίθια
1 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι, πιπέρι

ksp_064

Εκτέλεση:

Tο προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε μέχρι την επομένη, για να μαλακώσουν. Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις
ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ρεβίθια και νερό τόσο όσο να σκεπαστούν. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να ψηθεί καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.

2ος  τρόπος

από την κα Καλεντάκη Νικητούλα

Περιοχή: Εθια Αστερουσίων

Εποχή: φαγητό του γάμου

Υλικά
1 κιλό ρεβίθια
1/2 κιλό χοιρινό μικρά κομμάτια
μισό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο
χυμό από 3 λεμόνια και
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για το δέσιμο
προαιρετικά λίγο άνηθο

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα ρεβίθια τόσο όσο να τρώγονται. Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το κρεμμυδάκι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Μετά προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε περίπου 30-40 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις. Βάζουμε λίγο άνηθο και τελειώνουμε με το δέσιμο. Ανακατεύουμε το λεμόνι με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Έπειτα το ρίχνουμε όλο μέσα. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα να πάει παντού το λεμόνι και σερβίρουμε.